Veel vrouwen ervaren de terugkeer naar werk als uitdagend. Uit onderzoek blijkt dat 65% van de moeders negatief terugkijkt op deze periode. Werkgevers zien steeds vaker in dat ze een belangrijke rol hebben in deze ervaring, maar toch gaat het vaak mis. De nummer één frustratie van terugkerende moeders: de kolfvoorziening. Uit onderzoek van 24Baby blijkt dat 84% van de kolfkamers niet aan de wettelijke eisen voldoet.

Saar’s Verhaal: De Eerste Werkdag

Saar, een verpleegkundige bij een grote zorginstelling, keerde na haar verlof terug naar het werk met gemengde gevoelens. Bij aankomst ontdekte ze dat de kolfkamer klein en benauwd was, met een slecht sluitende deur en geen basisvoorzieningen zoals een comfortabele stoel of een koelkast. Bovendien was de kolfruimte aan de andere kant van het gebouw. Hierdoor was ze 20 minuten extra kwijt, wat de druk op haar collega’s verhoogde en leidde tot onbegrip en stress.

De Noodzaak van Goede Voorzieningen

Sanne Nout, oprichter van Parents Inc., een organisatie die bedrijven ondersteunt bij het implementeren van gezinsvriendelijk HR-beleid, benadrukt: “Een goede kolfruimte is echt de basis en moet absoluut op orde zijn. Zonder goede voorzieningen zien we vaak verhoogde stress bij moeders, wat kan leiden tot verminderde productiviteit en een hoger ziekteverzuim. Dit kost bedrijven niet alleen waardevolle krachten, maar je raakt er ook goede mensen mee kwijt. Wil je als bedrijf aan de slag om je nieuwe ouders binnen te houden, dan is een fijne ruimte stap nummer 1.”

Naast een fysieke ruimte moeten werkgevers ook figuurlijk de ruimte bieden. “Een mooie kolfruimte is niks als je als medewerker niet de ruimte voelt om er ook gebruik van te maken omdat er bijvoorbeeld een vergadering tussen gepropt wordt of als je scheef aangekeken wordt als je ‘alweer’ niet beschikbaar bent,” aldus Sanne Nout.

Colve: Een Innovatieve Oplossing

Offyce begrijpt dat elk B2B-bedrijf unieke behoeften heeft. Daarom bieden we maatwerkoplossingen aan die zijn afgestemd op de specifieke eisen van onze klanten. Of je nu op zoek bent naar een geluidsdichte vergaderruimte, een inspirerende brainstormomgeving of een ontspannende pauzeruimte, wij bieden oplossingen die voldoen aan jouw wensen en verwachtingen.

Daarom is Parents Inc. blij met de samenwerking met Colve. De Colve is een standalone kolfruimte die snel is op te bouwen en makkelijk te verplaatsen. Een goede ruimte verbetert niet alleen de kwaliteit van het kolven of het voeden, het vergroot ook het welzijn van moeders die terugkeren na zwangerschapsverlof en borstvoeding willen blijven geven. “We bieden werkgevers bovendien een makkelijke en flexibele oplossing om aan de wettelijke eisen te voldoen,” licht eigenaar Stijn Belmans toe. “Echt een win-win dus voor moeders en werkgevers.”

Gezinsvriendelijke Voorzieningen zijn Onmisbaar

Saar’s verhaal toont aan hoe belangrijk het is voor bedrijven om te investeren in gezinsvriendelijke voorzieningen. Deze initiatieven versterken niet alleen de positie van vrouwen binnen het bedrijf, maar dragen ook bij aan een verbeterde bedrijfscultuur, waardoor de organisatie aantrekkelijker wordt voor alle huidige en potentiële werknemers.

Over Parents Inc.

Parents Inc. ondersteunt bedrijven bij het implementeren van gezinsvriendelijk HR-beleid. Ze bieden advies en oplossingen om een ondersteunende en inclusieve werkomgeving voor werkende ouders te creëren. Met een focus op praktische en effectieve strategieën helpt Parents Inc. organisaties bij het verbeteren van de balans tussen werk en gezinsleven voor hun medewerkers.

Over Offyce

Offyce zorgt ervoor dat bedrijven een gezonde, duurzame en inclusieve werkomgeving creëren voor hun werknemers. Offyce gelooft dat tevreden stakeholders, van klanten tot medewerkers, essentieel zijn voor hogere productiviteit. Daarom richt Offyce zich op meer dan alleen interieur. De naleving van de CSDDD-wetgeving en het bevorderen van de derde SDG, gezondheid en welzijn, zijn van groot belang.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *